wats-facebook wats-linkedin

Over ons

Waarom een aankoopmakelaar?

U kunt gebruik maken van de ervaring en deskundigheid van een aankoopmakelaar die ook de verkooptrucjes kent. Een aankoopmakelaar zal u hierdoor kunnen behoeden voor bepaalde misstappen. Een ervaren makelaar heeft de nadelen van uw (mogelijk) nieuwe huis beter in zicht. De verkopers proberen nadelen te verbergen en voordelen in de schijnwerpers te zetten. De aankoopmakelaar kan bij een eerste bezichtiging ook bepalen in hoeverre de vraagprijs redelijk is en hoe lang het huis al in de verkoop staat. Daarnaast mag u verwachten dat uw aankoopmakelaar een betere koopprijs kan bedingen. Door ervaring weet hij precies hoe ver hij kan gaan. Ook kan hij u adviseren over belangrijke bepalingen en ontbindende voorwaarden die in het koopcontract moeten worden opgenomen. 

Waarom een taxatierapport?

Een taxatie van een woning kan om verschillende redenen nodig zijn. De meest voorkomende reden is een taxatie voor de hypotheek. Als u een huis koopt, hebt u meestal een hypotheek nodig. Nu geeft de bank u niet zomaar geld. De bank wil naast uw inkomensgegevens (hoeveel verdient u, hebt u een vaste baan) ook weten of het huis dat u koopt wel een goede investering is. Daarom verplicht de bank een taxatie van de woning. In het taxatierapport wordt de marktwaarde van de woning vermeld. Zo weet de bank of het risico van uw hypotheek acceptabel is.

Waarom een bouwkundige keuring?

Bij de aankoop van een woning wordt steeds vaker om een bouwkundig rapport gevraagd. Met een dergelijk rapport staat u in het kader van uw onderzoeksplicht juridisch sterker. Een bouwkundige keuring is bedoeld om volledig inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van de woning en de eventuele (herstel)kosten. Zo weet u wat u aankoopt.